Siemens se va concentra mai mult pe fabricarea de turbine eoliene

Siemens, cea mai mare companie de inginerie din Germania, va opri construcția de reactoare nucleare, după ce Germania a luat decizia să renunțe la energia atomică, şi se va concentra în schimb pe energia regenerabilă.

Grupul va renunța la planurile de a coopera cu Rosatom din Rusia în domeniul reactoarelor, a declarat directorul general ale Siemens, Peter Loescher, publicaţiei germane Der Spiegel. Comentariile sale au fost confirmate de Siemens.
Retragerea din sectorul nuclear nu va avea implicații financiare, a precizat purtătorul de cuvânt al grupului, Alfons Benzinger.

Siemens a restrâns treptat operaţiunile în sectorul nuclear, în ultimii ani, după ce a contribuit la construcţia unora dintre cele mai mari reactoare din lume, în ultima parte a secolului trecut. Grupul se dezvoltă în domeniul surselor de energie regenerabilă, precum turbinele eoliene şi panourile solare, dar va continua să construiască turbine cu abur, care pot fi folosite atât la centralele energetice convenționale cât şi la cele nucleare, a arătat Benzinger.

Utilizarea energiei nucleare a fost pusă în discuție în ultimele luni, la nivel mondial, după dezastrul produs la centrale japoneză Fukushima de cutremurul şi valul tsunami din 11 martie. Germania, cea mai mare economie din Europa, a decis să renunțe integral la energia nucleară, în următorul deceniu, relateaza Mediafax.