Siemens va furniza 21 de turbine de 2,3 MW pentru GDF SUEZ Energy Romania

Siemens va livra si va instala 21 de turbine de cate 2,4 MW in primul parc eolian al GDF SUEZ în România. Parcul eolian construit de GDF SUEZ si Siemens va avea o capacitate instalată de 48 MW (echivalentul unui consum anual a circa 50.000 de gospodării din România).

Potrivit GDF SUEZ Energy Romania, proiectul are toate permisele şi autorizaţiile necesare, inclusiv contractul tehnic de racordare la reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice, iar achiziţionarea echipamentelor SIEMENS este deja în fază avansată. Producţia de energie electrică ar putea începe înainte de sfârşitul anului 2012.

Unitatile de 2.3-MW de la SIEMENS sunt printre cele mai mari turbine terestre, lansate pentru prima data in Statele Unite ale Americii. Modelul SIEMENS este dotat cu un rotor de 101 metri (in diametru), montat pe un stalp de 80 metri.

GDF SUEZ Energy România a anunţat decizia de construcţie a primului parc eolian în România printr-un comunicat de presă. Proiectul, localizat în comuna Gemenele, judeţul Brăila, a fost achiziţionat recent de la compania Belrom, un dezvoltator din domeniul imobiliar, se arata intr-un comunicat remis catre EnergieLive.ro.