Surplusul de energie electrica ne poate face un furnizor important in Europa de Sud-Est, a declarat C. Nita

176223 imageresizeRomânia trebuie să joace un rol important în Europa de Sud-Est ca și furnizor de energie electrică, în condițiile în care, în urma închiderii mai multor combinate și unități mari de producție, sistemul înregistrează un surplus de energie, a anunțat, luni, la Cluj, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță.

‘Avem un surplus de energie electrică datorită faptului că atât consumul industrial cât și cel casnic din România au scăzut. Și este nevoie ca România să joace un rol important în furnizarea de energie electrică în această regiune. Ar fi păcat ca România să nu joace un rol important în producerea și vânzarea de energie electrică în această zonă a lumii. Resursele de care dispune România fac posibil să joace poate rolul cel mai important în Europa de Sud — Est’, a declarat ministrul.

‘România poate vinde energie electrică în Turcia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Moldova, dar cantități mici, neavând liniile necesare care să permită cantități de export mai mari. Prețul nostru este competitiv’, a spus Niță.

sursa:agerpres