Taxa pe constructiile speciale platita de distribuitorii de energie si gaze nu va fi printre tarifele din 2014

Verificare-tehnica-periodica-instalatii-gaz_229041_1286774260Taxa pe construcțiile speciale care va fi plătită de către distribuitorii de energie și gaze naturale nu se va regăsi în tarifele finale din 2014, întrucât Autoritatea de Reglementare a stabilit deja tarifele pentru acest an, au declarat, marți, mai mulți directori din companiile energetice, prezenți la o conferință de profil.

‘Impactul asupra CEZ România este de circa 10-15 milioane de euro pe an. Anul acesta, impactul în prețul final va fi zero, întrucât, potrivit legislației, dacă pe parcursul unui an apare o taxă, acest lucru este recunoscut ca și cost neprevăzut, dar abia din anul următor, adică în 2015, ar putea avea impact în factura finală’, a spus Adrian Borotea, director de afaceri corporatiste în cadrul CEZ România.

De asemenea, directorul general al distribuitorului de gaze GDF Suez Energy România, Eric Stab, susține că pe piața de gaze lucrurile sunt similare.

‘Pentru noi, impactul va fi undeva între 6 și 15 milioane de euro. Chiar dacă luăm intervalul maxim, 15 milioane de euro, impactul în prețul final va fi mic’, a precizat el.

sursa:agerpres