Toate elementele existente la ora actuală la Roșia Montană, în afară de aur și argint, sunt sub gradul de a fi exploatate

ROSIA MONTANAToate elementele existente la ora actuală la Roșia Montană, în afară de aur și argint, sunt sub gradul de a fi exploatate, a afirmat, marți, după ședința Comisiei Speciale pentru proiectul minier din Munții Apuseni, Gheorghe Duțu, președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale /ANRM/.

‘În urma analizelor care s-au făcut până în prezent în laboratoare autorizate, a rezultat faptul că nu sunt alte elemente chimice care ar putea, la ora actuală, să fie exploatate la Roșia Montană. Nu putem discuta în procente despre ce posibilitate ar fi să fie descoperite și alte elemente pentru a fi exploatate acolo. S-au făcut teste de fezabilitate, în laboratoare internaționale acreditate, auditate. Deci, elementele care există la ora actuală în zonă sunt sub gradul de a fi exploatate’, a menționat Duțu.

Oficialul ANRM a menționat, marți, în Comisia Specială, că produsul final minier ce va ieși în urma exploatării de la Roșia Montană va conține 17% aur și 83% argint, conform legislației și acordului încheiat cu investitorul.

 

sursa: agerpres