Tradeville: Transgaz, Romgaz si Transelectrica vor oferi cele mai mari dividende

transelectricaCompaniile Transgaz, Transelectrica și Romgaz vor oferi investitorilor cele mai mari dividende, ținând cont de rezultatele financiare din primul semestru din 2014, estimează analiștii casei de brokeraj Tradeville.

În funcție de rezultatele semestriale și ultimele evoluții bursiere, cele mai atractive acțiuni tranzacționate la Bursa de Valori București sunt ale companiilor din domeniul energiei, pentru care se estimează dividende consistente, și cele care s-au depreciat accentuat în raport cu fundamentele financiare solide, arată analiza Tradeville. Printre oportunitățile de toamnă, specialiștii Tradeville mai enumeră o serie de acțiuni cu potențial ridicat de creștere a profitului, fondul ETF BET Tradeville și câteva perechi valutare pe baza dolarului american.

“În ordinea atractivității dividendelor estimate de noi pe baza rezultatelor semestriale, pe primul loc se află Transelectrica (TEL), de la care ne așteptăm la un dividend brut de 3,70 lei/acțiune, echivalentul unui randament de 16% la prețul din prezent”, a apreciat Georgiana Androne, analist la Tradeville. Ajutată de majorările de tarife reglementate, compania a raportat o creștere spectaculoasă a profitului semestrial, cu 120%, confirmând că rezultatele solide de anul trecut nu reprezintă un eveniment izolat.

Urmează îndeaproape Transgaz (TGN), care își revine în forță după eșecul proiectului Nabucco, ce i-a afectat profitabilitatea anul trecut, marcând un avans al profitului cu 118%. “Estimăm un randament brut de 25 lei/acțiune, echivalentul unui randament atractiv de 11%”, menționează Georgiana Androne.

sursa:Agerpres