Transelectrica: Octavian Lohan si Gheorghe Visan au fost numiti in Directoratul companiei

logo_transelectricaOctavian Lohan, fost șef al Dispeceratului Energetic Național, și Gheorghe Vișan, care a ocupat mai multe funcții de conducere la Transelectrica, au fost numiți în Directoratul companiei.

Potrivit unui comunicat al Transelectrica, remis, vineri, Bursei de Valori București, cei doi au fost selectați în aceste funcții în baza OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, adică ordonanța privind introducerea managementului privat, și și-au preluat posturile începând cu data de 8 mai.

Mandatul se acordă noilor membri ai Directoratului pentru perioada rămasă din durata de valabilitate a mandatelor predecesorilor acestora, se mai precizează în comunicat.

Octavian Lohan are o experiență profesională în domeniul tehnic de peste 40 de ani, iar în ultimii 15 ani în diferite funcții de conducere operativă, semnificativă fiind cea de director al Dispeceratului Energetic Național.

“Se remarcă printr-o vastă activitate pe plan național în sistemul electroenergetic național (SEN) al României și, deopotrivă, în colaborarea cu operatorii de transport și de sistem din țările europene cu care SEN al României funcționează interconectat pentru dezvoltarea pieței unice europene de energie electrică’, spun reprezentanții Transelectrica.

sursa:agerpres