Un proiect de salvare a ecosistemului Mării Negre este derulat de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA

Un proiect de salvare a ecosistemului Mării Negre este derulat, până în martie 2015, de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA, în calitate de coordonator, cu o investiţie totală de 479.761,39 de euro, se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

‘Proiectul este finanţat de Comisia Europeană, în cadrul Programului Operaţional Comun ‘Bazinul Mării Negre 2007-2013. Parteneri în proiect sunt Centrul de Cercetare TUBITAK-Marmara – Turcia, Fundaţia Caucaziană de Mediu – Georgia, Centrul Oceanologic din cadrul Academiei Naţionale de Ştiinţe din Ucraina, Primăria din Burgas – Bulgaria şi ONG-ul pentru Dezvoltare Regională Durabilă şi Protecţia Mediului – Bulgaria. Din suma totală de 479.761,39 euro, 47.976,14 euro constituie contribuţiile proprii ale partenerilor’, se arată în comunicatul citat.

Obiectivul general al proiectului constă în stimularea parteneriatelor transfrontaliere în vederea dezvoltării de politici armonizate şi utilizarea de studii ştiinţifice relevante pentru monitorizarea şi soluţionarea ameninţărilor ambientale în bazinul Mării Negre, în ceea ce priveşte sursele de poluare de pe uscat.

Lansarea oficială a proiectului a avut loc, joi, la Constanţa.

sursa: agerpres