Varujan Vosganian si Constantin Nita au mandat pentru gasirea unei solutii pentru prelucrarea carbunelui

victor_pontaMinistrul Economiei, Varujan Vosganian, şi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, au dat mandat pentru găsirea unei soluţii pentru preluarea cărbunelui de la exploatările Paroşeni, Petrila şi Uricani, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta.

“Am vorbit şi cu ministrul Vosganian, care, dacă este cazul, se va deplasa în Valea Jiului, am vorbit cu ministrul Niţă. Împreună, cei doi miniştri au dat mandat pentru găsirea unei soluţii referitoare la preluarea cărbunelui de la cele trei mine. De asemenea, miercuri am considerat că pentru o mai mare coerenţă inclusiv Societatea de închidere a minelor, care acum este la ministrul Vosganian, să treacă la Departamentul de energie. Pentru a avea o coerenţă între cei care produc cărbunele şi cei care îl consumă. Realitatea este, în acest moment, că la Complexul Energetic Hunedoara stocurile sunt pline, nu a existat consum. Ţineţi minte că am dat acea hotărâre de guvern prin care am încercat să sprijin Complexul Energetic Hunedoara. Am fost foarte criticat atunci, toţi cei care m-au criticat atunci mă critică acum că de ce nu luăm cărbunele. Dar eu am responsabilitatea să iau decizii – şi sper că astăzi mesajul meu pentru mineri este de a le spune că facem tot ceea ce este omeneşte posibil”, a spus premierul, prezent la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

“Eu nu sunt şi nici nu-mi doresc să fiu cel care fac toate lucrurile în această ţară. De aceea sunt miniştri, de aceea sunt directori generali şi decizia mea politică a fost aceea de a-i îndemna pe cei doi miniştri să găsească soluţii coerente şi, evident, să aprobam în şedinţa de guvern, miercuri, tot ceea ce este de nivelul Guvernului”, a mai spus Victor Ponta.

sursa: agerpres