Victor Ponta: Acciza pe carburanti va fi aplicata de la 1 aprilie

ponta1Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri, la începutul ședinței de guvern, că acciza pe carburanți va fi aplicată de la 1 aprilie, ea fiind prinsă în buget.

“Vreau să fie foarte clar legat de acciză, o avem în buget, o aplicăm. Am discutat, împreună cu doamna Petrescu și cu domnul Șova, cu reprezentanții Uniunii Naționale a Transportatorilor, că, într-adevăr, trebuie să găsim măsuri fiscale care, pe de-o parte, să păstreze competitivitatea transportatorilor, pe de altă parte să combată concurența neloială și evaziunea fiscală și probabil chiar mâine o să puneți în dezbatere textul ordonanței prin care sprijinim transportatorii corecți, cei care au facturi, pentru recuperarea unei părți importante din acciza pe care o aplicăm de la 1 aprilie. Cei care fac evaziune fiscală nu au cum să recupereze, pentru că probabil nici nu plătesc toate taxele și pe aceia trebuie să-i combatem în tot ceea ce facem”, a spus Ponta.

Pe de altă parte, premierul a mulțumit Casei Naționale de Pensii și Ministerului Muncii pentru recalcularea destul de rapidă a celor 230.000 de pensii și creșterea acestora cu indicele de corecție.

“E un lucru foarte bun și sper ca de acum încolo oamenii (…) să primească de fiecare dată în plus, să nu le mai taie nimeni vreodată pensiile, cum s-a întâmplat, și vreau să precizez încă o dată: evident că avem banii pentru pensii și salarii”, a afirmat Ponta.

sursa: agerpres