Victor Ponta: Guvernul sustine marea industrie prin masuri legislative care duc la scaderea preturilor energiei si gazelor

victor-ponta-Guvernul intenționează să susțină marea industrie prin măsuri legislative care ar putea duce la scăderea prețurilor energiei și gazelor, a declarat sâmbătă, la Galați, premierul Victor Ponta.

“Prețul energiei a scăzut deja, dar trebuie și poate să scadă în continuare, în special prin aplicarea schemei de la 1 iulie referitoare la reducerea cu până la 85% a certificatelor verzi și reducerea taxei de cogenerare. Sunt alte mijloace prin care putem să reducem în continuare prețul energiei electrice. În privința prețului la gaz avem o strategie comună prin care relația între cei doi mari producători, Petrom și Romgaz, sigur și importurile, să păstreze prețurile la gaze în așa fel încât marii producători să rămână într-o marjă de competitivitate”, a spus Victor Ponta, după o vizită de lucru la combinatul ArcelorMittal.

În context, premierul a precizat că trebuie colaborat cu forurile europene astfel încât liberalizarea prețului la gaze să se facă în cadrul unei piețe care funcționează, ,,altfel se riscă apariția unui monopol și dispariția contextului în care poate funcționa o piață liberă’.

sursa:agerpres