Victor Ponta: În România nu vor fi exploatate gaze de șist în următorii cinci ani

victor-ponta-ghimpele11În România nu vor fi exploatate gaze de șist în următorii cinci ani, dar este important să-și asigure independența energetică, precum și pe cea a Republicii Moldova, din producție internă și cu respectarea celor mai înalte standarde de mediu, a declarat joi, la RRA.

“Deocamdată și în următorii cinci ani, în România nu se va exploata niciun metru cub de gaze de șist. În al doilea rând, mă uit pe harta Europei și cam toți vecinii noștri au dat deja — cu excepția Bulgariei, e adevărat, care probabil că a luat o decizie politică, nu neapărat tehnică — autorizații pentru explorări pentru gaze de șist. Trei, că în următorii cinci ani, România are obligația de a-și pune la punct cea mai performantă și modernă legislație de protecție a mediului, în așa fel încât, dacă peste cinci ani chiar se va exploata, să avem toate garanțiile”, a afirmat premierul.

Victor Ponta a adăugat, totodată, că problema exploatării gazelor de șist trebuie pusă și în contextul asigurării din resurse proprii de către România a necesarului de gaze.

sursa:agerpres