VIDEO. BMW va construi în Cehia un circuit de testare a vehiculelor fără șofer. Cum vor arăta mașinile autonome

Constructorul auto german BMW va investi peste 100 de milioane de euro pentru a construi în Cehia un circuit de testare a vehiculelor autonome şi a celor electrice, pe măsură ce îşi extinde operaţiunile în domeniul tehnologiilor alternative.

Noul circuit de testare ar urma să demareze operaţiunile la începutul următorului deceniu, a informat BMW. Grupul german a precizat că actualele sale facilităţi din apropiere de sediul central de la Munchen, precum şi cele din Franţa şi Suedia, nu mai sunt suficiente pentru a realiza testele în creştere realizate cu vehiculele autonome, informează Agerpres, care citează Reuters.

Grupul BMW, care pe lângă marca având acelaşi nume deţine şi mărcile Rolls-Royce şi MINI, intenţionează să lanseze primul său model autonom iNEXT în anul 2021 şi în acest sens s-a aliat cu Intel, Mobileye, Delphi, Continental, Fiat şi Chrysler pentru a dezvolta o piaţă pentru vehiculele fără şofer.

În plus, BMW vrea să îşi extindă oferta de vehicule electrice până la 25 de modele în anul 2025, dintre care jumătate ar urma să fie vehicule complet electrice. „Astăzi suntem în pragul automobilelor autonome. Aceasta presupune investiţii masive în viitorul nostru”, a declarat responsabilul cu proprietăţile imobiliare la BMW, Herbert Grebenc.

Potrivit acestuia, pe circuitul construit pe o suprafaţă de 500 de hectare la Sokolov, în apropiere de graniţa Cehiei cu Germania, o zonă aleasă dintre 82 de locaţii potenţiale, vor fi testate sisteme destinate să asiste şoferul, precum şi sisteme de frânare. Terenul se află la doar două ore şi jumătate distanţă de sediul central al BMW Group din Munchen.

Cinci grade de automatizare, trei sunt în teste

Potrivit specialiștilor de la BMW, în următoarea decadă industria auto se va schimba radical, cu mult mai mult decât în ultimii 30 de ani, pentru că ne aflăm la începutul unei noi ere, al șofatului cu un grad ridicat de automatizare.

Experții au definit cinci niveluri de evoluție în condusul autonom. Fiecare nivel descrie nivelul până la care  un vehicul preia sarcinile și responsabilitățile de la șofer, dar și modul în care șoferul și mașina interacționează. Iată cele cinci niveluri, descrise de BMW pe larg și prezentate inclusiv video:

Nivelul 1: Asistență la șofat – sistemul de asistență sprijină șoferul, dar nu preia controlul;

Nivelul 2: Condus parțial automatizat – sistemele pot prelua controlul, darșoferul rămâne responsabil pentru condusul vehiculului;

Nivelul 3: Condus foarte automatizat – în anumite situații, șoferul poate să nu conducă, pentru perioade de timp mai lungi.

Nivelul 4: Condus complet automatizat – vehiculul este condus independent în cea mai mare parte a timpului. Șoferul poate chiar să tragă un pui de somn.

Nivelul 5: Automatizare totală – vehiculul își asumă toate funcțiile de condus, fără nicio interacțiune umană, persoanele din mașină fiind doar pasageri.

Potrivit BMW, nivelul 1 este deja implementat la toate modelele BMW, nivelul 2, doar la anumite modele (ex: funcția „Personal CoPilot”), în timp ce nivelurile 3-5 sunt în testare. Testele pentru implementarea nivelului 3 se fac de mai mulți ani, scopul fiind implementarea lui pe piață în 2021. Mai multe detalii, inclusiv imagini VIDEO, găsiți AICI.

FOTO: De la stânga la dreapta: Brian Krzanich, CEO al Intel, Harald Krüger, președinte al CA al BMW AG, și Amnon Shashua, co-fondator al Mobileye (Sursa: news.bmw.co.uk )