Virgil Metea, demis din funcția de director general al Romgaz

Directorul general al Romgaz, Virgil Metea, a fost demis din funcție, seara trecută, în urma unei decizii a Consiliului de Administrație, întrunit ieri la ora 18.00. El a fost înlocuit cu Emil Corin Cindrea, anterior director adjunct al companiei, potrivit informațiilor publicate de revista Capital.

„Mi s-a reproşat creşterea preţului la gaze, arătată de Comisia de Control a ANRE, şi rezultatele controlului Curţii de Conturi”, a spus Metea, pentru Capital.

Compania urmează să publice un anunț pe BVB astăzi.

Virgil Metea a fost reconfirmat în funcția de director general, cu un mandat de patru ani,  în luna iunie a acestui an, după un alt mandat de patru ani între 2013-2017. Inginer de profesie, el a lucrat anterior ca director general la E.ON Gaz Distribuție.

Demiterea sa are loc după ce, pe 15 noiembrie, Virgil Metea şi Ecaterina Popescu au fost revocaţi din Consiliul de Administraţie al SNGN Romgaz, în urma exercitării votului cumulativ în şedinţa Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, unde Ministerul Energiei dețin majoritatea. Aceștia au fost înlocuiți, la propunerea Ministerului Energiei, cu Florin Răzvan Stoicescu, de profesie avocat, şi Florin Dănuţ Buzatu, economist.

Romgaz este una dintre cele mai profitabile companii de stat și cel mai mare producător de gaze naturale din România.