BERD a devenit acționar la Black Sea Oil & Gas

Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG), deținută în prezent de Grupul Carlyle, a anunțat că Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a devenit acționar minoritar în cadrul companiei şi va primi un loc în Consiliul de Administraţie al companiei în urma acestei investiții.

Tranzacția marchează un eveniment semnificativ pentru BSOG, pe măsură ce se apropie de luarea deciziei finale de a investi în proiectul de Dezvoltare Gaze Midia, se arată într-un comunicat al companiei.

Proiectul de Dezvoltare Gaze Midia va consta în cinci sonde de producție offshore, un sistem de producție submarină a gazelor naturale, o platformă de producție maritimă, o conductă de transport a gazelor naturale, compusă dintr-o secţiune maritimă de 126 km şi una pe uscat, și o instalație de tratare a gazelor pe uscat.

„Ne bucurăm să avem BERD în calitate de coacționar și să lucrăm împreună pentru a face față provocărilor pe care le va întâmpina BSOG în procesul de punere în producţie a zăcămintelor de gaze naturale în perioada următoare. Cu o poziţionare solidă pe piață și o experiență îndelungată în regiune, salutăm BERD ca partener care împărtășește viziunea noastră asupra importanței proiectului DGM pentru dezvoltarea producției de gaze naturale din sectorul românesc al Mării Negre în mod special, iar în sens mai larg pentru dezvoltarea activităților și infrastructurii energetice la nivel European”, a declarat Marcel van Poecke, directorul Carlyle International Energy Partners.

La rândul său, Matteo Patrone (foto), directorul regional al BERD pentru România și Bulgaria, a afirmat: „Prin această tranzacție de referință, intenția noastră este de a sprijini dezvoltarea companiilor private de petrol și gaze din România. De asemenea suntem angajaţi în furnizarea de asistenţă Guvernului României pentru îmbunătățirea continuă a cadrului legal și de reglementare privind operațiunile offshore de petrol și gaze naturale, astfel încât acesta să poată servi nevoile întregii industrii”.

BSOG este o companie independentă de petrol şi gaze cu sediul în România care desfăşoară operaţiuni de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor convenţionale de ţiţei şi gaze naturale. În prezent portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia – Zona de Apă de Mică Adâncime şi XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, în care BSOG deţine o participaţie de 65% şi calitatea de operator. Compania vizează îndeplinirea obiectivului de punere în producţie a resurselor sale de gaze naturale descoperite în platoul continental al Mării Negre (Ana şi Doina), desfăşurarea de noi activităţi de explorare şi evaluare în Marea Neagră precum şi identificarea de noi oportunităţi atât în România cât şi în regiune.

Cele două perimetre ale Black Sea Oil & Gas, respectiv XIII Pelican şi XV Midia totalizează aproximativ 4.200 km2 într-o zonă insuficient explorată până în prezent a platoului continental al Mării Negre aparţinând României. Black Sea Oil & Gas este compania operatoare în aceste perimetre, în numele parteneriatului cu Gas Plus International BV  şi Petro Ventures Resources SRL.

Carlyle Group este o companie globală de investiții care administrează active în valoare de 170 miliarde dolari, deţinute în cadrul a 299 de investiţii la data de 30 iunie 2017.

BERD este o bancă de dezvoltare multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat și a inițiativei antreprenoriale în 37 de țări din trei continente. Banca este deținută de 66 de țări, precum și de UE și BEI. Investițiile BERD urmăresc îmbunătăţirea competitivităţii, incluziunii, bunei guvernări, sustenabilităţii, rezistenţei şi integrării economiilor din regiunile în care este prezentă.

Sursa foto: ebrd.com