Bogdan Șoșoacă, acuzat de DNA pentru abuz în serviciu, numit în Directoratul Hidroelectrica

Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, cel mai important producător local de electricitate, a decis numirea lui Bogdan Șoșoacă ca membru al Directoratului, deși acesta are probleme mari de imagine, fiind acuzat de DNA de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, alături de alți funcționari din Primăria Capitalei.

Bogdan Șoșoacă (60 de ani), fost director de investiții al Primăriei Capitalei, a fost trimis în judecată în 2016 de către DNA, alături de mai mulți foști funcționari, fiind acuzat de procurori într-un dosar privind retrocedarea nelegală a unui imobil, prejudiciul adus statului în acest caz fiind de peste trei milioane de euro.

În vara anului trecut, Curtea de Apel a decis achitarea lotului de funcționari cercetați în acest dosar, însă decizia nu a fost definitivă, putând fi atacată cu apel. Atunci, procurorii i-au pus sechestru pe un teren intravilan în suprafaţă de 1.133 mp situat în Bucureşti, pe str. Zăgazului (în zona Floreasca), pe care s-au aflat două case de locuit şi un depozit ce au fost demolate; dar și pe un autoturism marca Audi A6. Totodată, s-a instituit poprire asiguratorie asupra conturilor de depozit deschise pe numele lui Şoşoacă la BCR Bucureşti şi Banc Post Bucureşti.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Hidroelectrica, Șoșoacă este specialist în instalații pentru construcții, după ce, în 1987, a absolvit Institutul de Construcții București, Facultatea Construcții civile și Industriale. El a lucrat în Primăria Capitalei în perioada 1996-2017, în diverse poziții de conducere.

Bogdan Șoșoacă îl înlocuiește pe Mihai Val Zdru, care, până să fie numit în Transelectrica pe diverse funcții, în 2011, a lucrat în perioada 1999-2011 numai pe la service-uri auto.

Hidroelectrica, companie aflată în portofoliul Ministerului Energiei, este cel mai important producător de energie electrică din România, furnizând, la nivelul lui 2016, 27,25% din totalul producției. Tototdată, în Adunarea Generală a Acționarilor programată pentru 19 ianuarie, se va vota realegerea în funcția de membri ai Consiliului de Supraveghere a celor care sunt și acum în funcție.