Bruno Ribo(ArcelorMittal): Romania nepregatita pentru liberalizare – pretul de import mai mare decat cel pe pietele europene

646x404Prețul gazelor pe piața din România va fi aliniat la cel de import la finele perioadei de liberalizare, însă prețul la care România importă gaze este mai mare decât cel de pe piețele europene, a declarat, miercuri, directorul general al ArcelorMittal Galați, Bruno Ribo, prezent la o conferință de profil.

“Piața din România nu este pregătită pentru liberalizare. Prețul de import este mai mare decât cel de pe piețele europene, întrucât există doar o singură sursă de import. Ori, la noi, prețul va fi aliniat la cel de import’, a spus Ribo.

“Doi ani pentru liberalizarea pieței pentru consumatorii industriali este prea puțin. Pentru casnici s-a dat o perioadă de dereglementare de șase ani’, a completat el.

“Aceste prețuri la energie și gaze duc la scăderea competitivității. Chiar și cu investițiile de eficientizare energetică, impactul nu poate fi anulat. Soluții există și sunt implementate legal în majoritatea țărilor din UE și trebuie să se aplice tuturor componentelor costului cu energia. Pentru asta este nevoie de sprijinul autorităților acum. Mâine va fi prea târziu’, a mai spus oficialul ArcelorMittal.

sursa:agerpres