Business Review organizeaza o serie de forumuri dedicate sectorului energetic

Primul eveniment din aceasta serie de forumuri are ca tema principala „Energia Alternativa – Focus pe investitiile in Energie Regenerabila” si va avea loc pe 9 iunie, la hotel Crowne Plaza, se arata intr-un comunicat de presa.

Forumul organizat de Business Review isi propune sa identifice stadiul actual al evolutiei sectorului, sa prilejuiasca o dezbatere asupra strategiei sectoriale, precum si un “business mixer” intre furnizori si beneficiari de servicii specific acestei faze de maturizare a proiectelor, dar si intre potentiali participanti la tranzactii cu astfel de proiecte.

Monica Constantin, Senior Associate – Schoenherr, apreciaza ca „Este esential ca in cel mai scurt timp sa fie clarificate incertitudinile privind schema de suport reglementata de Legea nr. 220/2008, incertitudini care au dus la decredibilizarea sectorului energiei regenerabile, atat pentru investitorii strategici, cat si pentru finantatori. In final, un alt aspect de maxima importanta este ca in acest an se anticipeaza punerea in functiune a unui numar masiv de turbine eoliene – va fi un test pentru sector si va marca trecerea spre o alta etapa – etapa operarii parcurilor eoliene – care va veni cu probleme specifice.”

Printre vorbitorii confirmati la eveniment se numara Silvia Vlasceanu- Consilier Parlamentar si Director Executiv al Asociatiei Companiilor de Utilitati din Romania; David Nicholl – Country Manager, Schneider Electric; Adrian Borotea- Corporate Affairs Manager, CEZ; Nicky Mads Larsen- Global Wind Power si multi altii.

Detalii despre eveniment si programul complet sunt disponibile pe site-ul oficial.