Complexul Energetic Hunedoara poate prelua cărbunele de la Mina Paroşeni la un preţ de 50 de lei/Gcal

CE_HDCărbunele produs în cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), de care aparţine şi Mina Paroşeni, poate fi preluat de Complexul Energetic Hunedoara (CEH) la un preţ de 50 de lei/Gcal, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul general al CEH, Daniel Andronache.

El a menţionat că a discutat acest lucru cu directorul SNIMVJ, Petre Dragoescu, şi s-a ajuns la concluzia că preţul de achiziţie al huilei nu poate fi mai mare de 50 de lei/Gcal, în condiţiile în care cererea de energie pe piaţă este scăzută.

‘Urma să încheiem contractul, deşi consider că preţul este mare, iar CEH va lucra în pierdere. Trebuie găsită însă o soluţie de mijloc. CEH a emis vineri o comandă pentru a prelua întreaga cantitate de huilă produsă la SNIMVJ în luna mai, iar cărbunele va fi folosit la termocentrala Paroşeni’, a declarat directorul general al CEH.

Potrivit acestuia, termocentrala Paroşeni nu are capacităţi de stocare. De aceea, în cazul în care nu va primi huila de la SNIMVJ va trebuie să se aprovizioneze de la Societatea Naţională a Huilei.

Aproape o sută de mineri de la EM Paroşeni au refuzat să iasă vineri din subteran, nemulţumiţi că producţia de huilă nu mai este preluată de termocentralele de la Paroşeni şi Mintia. Directorul SNIMVJ, Petre Dragoescu, a coborât în subteran pentru a-i lămuri pe ortaci să renunţe la protest.

sursa articol: agerpres.ro