Consumatorii industriali vor avea probleme serioase dacă nu se aprobă legea regenerabilelor, a declarat C. Niță

constantinnita4rsz31601400-1387463502Legea de aprobare a Ordonanței de Urgență 57/2013, retrimisă de președintele Traian Băsescu în Parlament în urmă cu o săptămână, ar putea fi adoptată de Legislativ în procedură de urgență până în luna februarie, a declarat, joi, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, prezent la o conferință pe teme energetice.

‘Nu trebuie ca această lege să stea prea mult în Parlament, altfel marii consumatori industriali vor avea probleme serioase’, a precizat Niță.

În urmă cu o săptămână, președintele Traian Băsescu a retrimis Parlamentului spre reexaminare Legea pentru aprobarea OUG 57/2013 care prevede amânarea acordării unui număr de certificate verzi pentru producătorii de energie regenerabilă, motivând că aprobarea acestui act normativ fără prenotificarea Comisiei Europene cu privire la modificarea schemei de ajutor de stat “este inoportună și expune România unor sesizări prealabile pentru încălcarea tratatelor constitutive ale Uniunii Europene”.

În replică, Departamentul pentru Energie susține că a prenotificat Comisia cu privire la aceste modificări, urmând să trimită noi date la Bruxelles după aprobarea Legii.

sursa:agerpres