Energiile regenerabile reprezintă un vector de creştere pentru Schneider Electric

energie eolianaPreşedintele Schneider Electric România, Saulo Spaolanse, consideră că România are un potenţial foarte ridicat în sectoarele de energie eoliană şi solară, ţara noastră fiind o piaţă foarte importantă pentru companie, care are planuri pe termen lung.

În plus, tot mai multe companii şi persoane fizice devin conştiente de necesitatea reducerii consumului de energie, atât pentru a economisi bani, dar şi din motive “verzi”, întrucât se confruntă cu schimbări climaterice neplăcute, astfel încât par să adopte un comportament mai prietenos cu mediul.

Pe de altă parte, reprezentanţii companiei sunt conştienţi de oportunităţile pe care România le oferă, altele decât resursele naturale şi mediul, cum ar fi creşterea PIB-ului în anii următori, conform raportului recent al Fondului Monetar Internaţional, dar şi anumiţi indicatori socio-demografici importanţi, precum forţa de muncă educată şi calificată, cu competenţe atât tehnice, la care se adaugă cunoaşterea limbilor străine.

Aceste condiţii de piaţă oferă oportunităţi de business importante în România pentru Schneider Electric, companie care activează pe această piaţa locală de aproape 16 ani şi care continuă să aibă planuri pe termen lung aici.

De asemenea, preşedintele companiei, Saulo Spaolanse, reiterează faptul că investitorii au nevoie de stabilitate economică şi fiscală, precum şi de un mediu legislativ clar şi stabil pentru sectorul energiei şi nu numai.

Sursa articol Agerpres