F. Rozescu(Oil Gas Trade): dupa preluarea Oltchim angajatii disponibilizati vor fi reincadrati la munca

rusii-de-la-oil-gas-trade-vor-sa-cumpere-oltchim-si-arpechim-la-pachet-si-sa-investeasca-300-milioane-euro-18461566Reprezentantul companiei rusești Oil Gas Trade (OGT) Florin Rozescu a declarat marți că după preluarea Oltchim angajații disponibilizați vor fi reîncadrați la muncă, odată cu repornirea instalațiilor.

“Îi vom angaja pe cei care au fost disponibilizați, categoric, în momentul când vom porni instalațiile, nu le putem reporni în gol, o să luăm toți oamenii profesioniști, cei care știu ce înseamnă aceea petrochimie. Vreau să mai spun ceva. În 14 august am înaintat o adresa către Petrom prin care am solicitat rafinăria Arpechim. Noi am fost de la bun început interesați de achiziționarea Arpechim”, a afirmat Florin Rozescu.

El a adăugat că cei de la Petrom au dat un răspuns afirmativ și au spus că se va discuta această solicitare împreună cu Ministerul Economiei după ce se va termina procedura legată de Oltchim.

“Vreau să spun că deja noi am pre-agreat contractele de furnizare materie primă. Am pre-agreat cu Lukoilul din Bulgaria, materia primă pentru platforma Bradu pentru a doua zi după ce vom prelua Oltchim și pentru combinatul de la Vâlcea. Deci noi avem deja materia primă pregătită. Am mai cerut încă din luna august ca toate ofertele pentru achiziționarea Oltchim să fie făcute publice și am cerut ca în caietul de sarcini, ca orice ofertă financiară să fie sustenabilă, adică cel care vine să arate că are și banii. Pe scurt dorim să achiziționăm Oltchim, platforma Bradu și Arpechim și să le dezvoltăm. Avem banii necesari investițiilor care trebuie făcute, încă din august”, a declarat Rozescu.

sursa:agerpres
credit foto