Gigi Dragomir se întoarce la conducerea ANRM, după ce a fost demis de Tudose

Una dintre primele decizii luate de premierul interimar Mihai Fifor este de a-l reinstala în funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) pe Gigi Dragomir, demis la finele anului trecut de Mihai Tudose.

ANRM este una dintre instituțiile-cheie pentru statul român, fiindcă gestionează toate resursele naturale ale țării și acordă licențele de explorare și exploatare în domeniu, dar și calculează redevențele.

În ciuda acestui fapt, instabilitatea de la vârful acestei instituții este foarte mare. În ultimul an, s-au perindat șase președinți, Gigi Dragomir fiind unul dintre ei. După ce a fost numit în funcție pe 3 octombrie, a fost demis la finele lunii decembrie de fostul premier Mihai Tudose.

Acum a fost reinstalat ieri la conducerea ANRM de către premierul interimar Mihai Fifor, deși are zero experiență în domeniu. Gigi Dragomir (50 de ani) a fost inspector în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov, iar anterior a lucrat în sectorul de comerț și distribuție produse alimentare.

Anul acesta trebuie luate decizii privind sistemul redevențelor petroliere, amânate de câțiva ani.