Grupul austriac OMV a anunţat că a realizat un profit net atribuibil acţionarilor de 671 milioane de euro

1245831427Grupul austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom (SNP), a anunţat miercuri că în prima jumătate a acestui an a realizat un profit net atribuibil acţionarilor de 671 milioane de euro, cu 20% mai puţin decât rezultatul de 834 milioane de euro înregistrat în perioada similară a anului trecut, informează un comunicat de presă.

De asemenea, cifra de afaceri a grupului în primul semestru a scăzut cu 5% până la 21,345 miliarde de euro, o scădere similară fiind înregistrată în cazul profitului operaţional până la 1,584 miliarde de euro.

În ceea ce priveşte rezultatele pe trimestrul al doilea, OMV a raportat un profit net mai mic cu 29% de 321 milioane de euro şi un profit operaţional mai mic cu 15% de 733 milioane de euro. Ambele rezultate sunt sub estimările analiştilor care mizau pe un profit net de 336 milioane de euro şi un rezultat operaţional de 743 milioane de euro.

‘În prima jumătate a anului performanţele noastre operaţionale bune şi măsurile de îmbunătăţire a performanţelor au contribuit la un flux solid de numerar. Sunt mândru în special de faptul că în România am înregistrat cea mai mare creştere anuală a producţiei de la preluarea Petrom. În regiunea Mării Negre am făcut progrese cu activităţile de explorare din România prin finalizarea studiilor seismice la blocul Neptun. Vânzarea operaţiunilor din domeniul lubrifianţilor împreună cu ieşirea din Bosnia-Herţegovina şi Croaţia, a avansat strategia noastră: creşterea sectorului upstream şi optimizarea sectorului downstream’, a declarat directorul general al OMV, Gerhard Roiss.

sursa: agerpres