India: Curtea supremă dă undă verde dării în funcţiune a unei centrale nucleare în sudul ţării

1301086070k72GB4Curtea supremă din India a dat luni undă verde dării în funcţiune a unei centrale nucleare construite cu ajutorul Rusiei în sudul ţării, în contextul în care autorităţile de la New Delhi caută noi surse energetice pentru a putea susţine creşterea economiei sale, transmite France Presse. 

”Centrala a fost făcută pentru bunăstarea populaţiei”, a dat asigurări instanţa supremă indiană, în decizia sa cu privire la centrala Kudankulam, situată în statul Tamil Nadu, şi care prevede lansarea a două reactoare de 1.000 de megawaţi.

Şeful guvernului din statul Tamil Nadu şi-a dat în martie 2012 acordul asupra construirii celor două reactoare, relansând proiectul suspendat timp de mai multe luni ca urmare a manifestaţiilor localnicilor şi militanţilor ecologişti.

Energia nucleară a devenit în India o prioritate pentru susţinerea creşterii sale economice. Economia indiană depinde în mare măsură de rezervele de cărbune, dar guvernul de la New Delhi intenţionează ca, până în anul 2050, energia nucleară să ajungă de la 3% în prezent la un sfert din energia consumată la nivel naţional.

Sursa articol: agerpres.ro