Laurențiu Ciurel: Facem lobby încât să preluăm capacități hidro pentru a ne realiza vârfurile de sarcină

ciurel_d565e01dc6Complexul Energetic Oltenia vrea să-și formeze un mix de resurse pentru producția de energie și urmărește ca, pe viitor, să achiziționeze hidrocentrale, a declarat, joi, directorul general al companiei, Laurențiu Ciurel, într-o conferință de profil.

“Intenția noastră este să facem lobby, astfel încât să putem prelua, prin achiziții, capacități hidro, prin care să ne realizăm vârfurile de sarcină’, a spus Ciurel.

Hidrocentralele pot fi pornite și oprite foarte ușor, spre deosebire de termocentralele pe cărbune, astfel că centralele pe apă pot realiza foarte bine echilibrarea producției de energie a unei companii.

“Intenția noastră asta este: să avem un mix de energie’, a completat Laurențiu Ciurel.

Departamentul pentru Energie nu a renunțat la planul de reorganizare a sectorului producției de energie în mai multe companii care să utilizeze un mix de resurse energetice, a declarat ministrul de resort, Constantin Niță, prezent la același eveniment.

“Nu am renunțat și n-o să renunț niciodată la mixul energetic’, a spus ministrul, întrebat care sunt planurile sale în acest sens.

El a mai spus că legea holdingului, un act normativ așteptat de mai mulți ani, ar putea fi aprobat de Parlament până la finele lunii februarie.

“Crearea mixului energetic este o variantă. Mai am și alte variante, dar o să vi le spun la momentul oportun’, a adăugat Niță.

sursa:agerpres