Ministrul Energiei, Toma Petcu, visează la o nouă funcție

După ce a umplut companiile de stat din sectorul energetic de membri ai ALDE, promovând în poziții-cheie mai ales membri ai partidului din Giurgiu, organizație pe care o conduce, ministrul Energiei, Toma Petcu, și-a anunțat recent noile planuri politice.

Astfel, Toma Petcu (foto) a declarat, spre finele anului trecut, că ALDE a ajuns „de departe” cea de-a doua forţă politică din Giurgiu, iar obiectivul este ca peste doi ani şi jumătate partidul să câştige Primăria Giurgiu, pentru care ar putea intra chiar el în cursă.

„Nu vă ascund faptul că iau în calcul să candidez pentru funcţia de primar al municipiului Giurgiu, pentru că de aici am plecat şi consider că experienţa pe care o am o pot folosi pentru giurgiuveni”, a afirmat actualul ministru al Energiei, citat de publicația Giurgiuveanul.ro.

Declarațiile au fost făcute în contextul numirii unui nou președinte la organizația municipală ALDE Giurgiu, eveniment la care a participat ministrul, dar și Daniel Chițoiu, un alt lider influent al partidului, care și-a plasat apropiații în diverse companii.

Date fiind planurile ministrului, poate așa se explică de ce, anul trecut, numeroși membri ALDE Giurgiu s-au ales cu funcții bănoase în companii energetice, sector patronat de Toma Petcu. Unul dintre exemple este Gicu Iorga, fost șef al Vămii din Giurgiu, care a fost numit secretar general în Ministerul Energiei, iar apoi a fost numit în Consiliul de Administrație al Electrica, cel mai mare furnizor local de electricitate, la care ministerul deține pachet principal de acțiuni. De asemenea, Nicu Ștefan, fost colonel SPP și vicepreședinte ALDE Giurgiu, a fost numit, în vara lui 2017, director de investiții și siguranța infrastructurii la Oil Terminal, o altă companie strategică a statului. Iar acestea sunt doar două exemple.

Și numirile nu se vor opri aici. „Se spune: ALDE Giurgiu a reuşit să promoveze foarte multe persoane. Care este problema? Până acum ne plângeam că nu avem giurgiuveni în structurile administrative naţionale. Am promovat şi urmează să mai promovăm giurgiuveni. Este unul dintre obiectivele mele”, a mai declarat Toma Petcu, preşedintele organizației județene ALDE Giurgiu, la începutul lunii decembrie, potrivit publicației Giurgiupesurse.ro.