Noua organigramă a Hidroelectrica reduce numărul directorilor companiei de la 79 la 57

hidroelectrica_power-400x300Noua organigramă a companiei Hidroelectrica reduce numărul directorilor de la 79 la 57 iar cei 22 de directori care au primit preavizele de concediere începând cu data de 17 ianuarie plătesc pentru intrarea societăţii în insolvenţă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Remus Borza, reprezentatul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

‘Este momentul ca directorii de la Hidroelectrica să-şi asume această insolvenţă. Este momentul ca şi ei să plătească. Noua organigramă reduce numărul de directori de la 79 la 57. Cu alte cuvinte, 22 de posturi de directori s-au închis cu data de astăzi /joi, 17 ianuarie 2013, n.r./. Pot să spun că a fost o restructurare radicală a executivului societăţii, unde din 20 de Direcţii au mai rămas doar cinci. Niciun director din vechea gardă de la Hidroelectrica nu se mai regăseşte în funcţii de conducere. Toţi directorii, fie că vorbim de Tănase Eugeniu, care a fost directorul Diviziei Financiar-Comercial, fie că vorbim de Răzvan Cojoc – directorul Diviziei Investiţii, fie că vorbim de Geta Iosif – directorul Financiar, de George Asan – director de Furnizare, de Raymond Maiorescu – director de IT, care chiar a plecat din companie, toţi aceştia nu se mai regăsesc în posturi de conducere la Hidroelectrica. Foştii directori generali s-au pensionat: Constantin Trihenea de la 1 ianuarie 2013, iar Traian Oprea, după un mandat scurt de consilier la Ministerul Economiei. Inclusiv domnul Ştefan Gheorghe a fost revocat din funcţia de director general şi a fost numit pe o poziţie inferioară de director general adjunct. Practic, s-a vacantat postul de director general. De asemenea, domnul director Cocoş /Aurel Lucian, n.r./ a fost revocat din funcţie şi a fost numit cu delegaţie pentru 90 de zile’, a afirmat Borza.

Potrivit reprezentantului Euro Insol, economia pe care o va face Hidroelectrica din aceste disponibilizări, care vizează 154 de salariaţi, se ridică la patru milioane de euro.

Acesta a adăugat că în luna aprilie, cel târziu, Hidroelectrica va avea un management profesionist ales pe baza unui concurs serios.

Hidroelectrica şi-a solicitat insolvenţa în data de 15 iunie 2012, ulterior denunţând mai multe contracte cu traderi de energie, contracte considerate a produce pierderi pentru statul român, dar şi păguboase pentru companie.

 

Sursa articol AGERPRES