O linie de producție pentru țevi cu conexiuni premium, utilizate de companiile petroliere în medii dificile inaugurată la Zalău

100728-tenarisO linie de producție pentru țevi cu conexiuni premium, utilizate de companiile petroliere în medii dificile, a fost inaugurată miercuri, la Zalău, de compania Tenaris Silcotub, ca urmare a unei investiții totale de circa 62 milioane de dolari.

Având o capacitate de 35.000 tone pe an, linia procesează țevi cu conexiuni premium utilizate de companiile petroliere în operațiuni în medii dificile precum offshore, la mare adâncime, corozive, în puțuri cu temperaturi și presiuni ridicate.

Potrivit companiei din Zalău, linia înglobează un nivel înalt de automatizare, condiții optime de sănătate, siguranță și ergonomie pentru operatori și cele mai bune tehnologii disponibile pentru reducerea amprentei proceselor asupra mediului.

Până în prezent, 66 de oameni au fost angajați și instruiți pentru a lucra în noua activitate de producție.

“Linia noastră este proiectată în așa fel încât, în primul rând, să ofere siguranță în exploatare. Veți vedea multe computere cu touch-screen și un mediu foarte curat, absolut nou. Acesta este standardul pe care vrem să-l adoptăm pentru toate investițiile noastre viitoare. Toate acestea au necesitat eforturi, au necesitat muncă în echipă. Dacă mă gândesc la istoria acestei linii, e ca și cum m-aș gândi la nașterea unui copil. Nu suntem o familie, dar suntem ca o familie. Am așteptat nouă luni, mai mult sau mai puțin, cu multe eforturi, muncă suplimentară și îndoieli dacă vom putea porni linia la 1 octombrie. Am pornit-o la 1 octombrie, iar astăzi, așa cum faci cu un copil, vrem să îl arătăm prietenilor”, a declarat la festivitatea de inaugurare Michele Della Briotta, responsabil Tenaris pentru Europa de Est și președinte al Consiliului de Administrație al Tenaris Silcotub.

credit foto
sursa:agerpres