Ponta: nu mi-am schimbat poziţia faţă de gazele de şist în urma protestelor de la Pungeşti

cum-a-comentat-ponta-anuntul-pc-si-votul-diferit-de-la-referendumul-lui-basescu-96124-1Premierul Ponta a anunţat că nu şi-a schimbat poziţia faţă de gazele de şist în urma protestelor de la Pungeşti, deoarece pentru România este foarte important să fie independentă energetic, şi că îi susţine pe jandarmi, care trebuie să acţioneze conform legii, precizând că nu a fost folosită forţa.

Întrebat dacă protestul de la Pungeşti i-a schimbat în vreun fel poziţia faţă de explorare şi exploatare, premierul a răspuns că nu.

“Nu mi-a schimbat absolut deloc, cred că pentru România este foarte important să fie independentă energetic şi cred că este un obiectiv strategic pentru România să nu mai importăm gaze, ci să le producem noi. E simplu şi asta cred în continuare. Restul, cu respectarea tuturor chestiunilor de mediu…dar nu se exploata nimic, cinci ani se explorează, nu are nicio legătură cu niciun fel de problemă de mediu”, a spus Ponta.

El a precizat totodată că a discutat cu ministrul de Interne despre protestele de la Pungeşti şi că “nu a folosit nimeni nicio violenţă”.

“Domnul respectiv este fostul primar, care se luptă cu actualul primar”, a arătat Ponta.

sursa: mediafax