Romgaz are rezerve certe de gaze de 62 miliarde metri cubi

romgaz-si-ar-putea-majora-capitalul-social-prin-aport-in-natura-al-statuluiRomgaz are rezerve certe de gaze de 62 miliarde metri cubi, care echivalează cu producţia actuală pe aproape 11 ani şi ceva mai mult decât dublu faţă de cantitatea record extrasă de companie într-un an, înregistrată în anul 1976.

“Societatea a deţinut, în 2012, o cotă de 50,1% din producţia internă de gaze naturale şi a furnizat 41,7% din volumul de gaze naturale pentru consum din România. Ariile principale de activitate ale Romgaz includ: explorarea şi producţia de gaze naturale, furnizarea de gaze naturale, stocarea în depozite subterane şi producţia de electricitate. În 2012, Romgaz a produs 5,7 miliarde de metri cubi de gaze naturale (…) La 30 iunie 2013, Romgaz deţinea rezerve nete de gaze de 62,1 miliarde de metri cubi şi rezerve nete probabile de 13,2 de miliarde de metri cubi de gaze, conform consultantului independent – DeGolyer & MacNaughton”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România.

Recordul de producţie a fost înregistrat în anul 1976, când compania a extras aproape 30 miliarde de metri cubi de gaze naturale, potrivit unei prezentări a companiei din anul 2010.

România este a doua cea mai mare piaţă de gaze naturale din Europa Centrală şi de Est, după Polonia, cu un consum de 13,5 miliarde de metri cubi în 2012, potrivit comunicatului transmis vineri de Romgaz.

sursa: mediafax