Studiile de fezabilitate pentru proiectele energetice și de transporturi comune cu R. Moldova vor fi întocmite de partea română din resurse proprii

victor_pontaStudiile de fezabilitate pentru proiectele energetice și de transporturi comune cu R. Moldova vor fi întocmite de partea română din resurse proprii, după care realizarea efectivă se va face din resurse bugetare ale României, fonduri structurale și de coeziune sau alte programe europene, a declarat premierul român Victor Ponta vineri, la Bruxelles, în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și cu premierul de la Chișinău, Iurie Leancă.

‘Eu vreau să reafirm faptul că deja, în ceea ce privește proiectele de interconectare energetică, avem deja un grup de lucru trilateral cu comisarul /european pentru energie Gunther/ Oettinger și cele două guverne și proiectele identificate, dincolo de gazoductul Iași-Ungheni, de creșterea capacității de transport, sunt interconectările electrice Vulcănești-Isaccea, Iași-Ungheni-Strășeni, Suceava-Bălți. Ceea ce este important aici este faptul că studiile de fezabilitate, și la proiectele energetice și la cele de transporturi vor fi întocmite de partea română, din resursele noastre, după care realizarea efectivă se face atât din resurse bugetare ale României, cât și din fonduri structurale și de coeziune, sau din alte programe despre care am discutat cu președintele Barroso astăzi, alte programe europene’, a spus Victor Ponta.

Premierul român a reamintit că în cursul zilei va avea o întrevedere și cu comisarul european pentru transporturi, Siim Kallas, împreună cu care va identifica mai multe proiecte de transport care se înscriu în strategia europeană și care sunt finanțate tot din cele trei surse, respectiv bugetul național, fondurile structurale și de coeziune alocate României și programele europene.

sursa:agerpres
credit foto