Teodor Chirică a fost ales președinte al FORATOM

Forumul Atomic Român („ROMATOM”) a anunțat că Teodor Chirică, președintele onorific al acestei organizații, a fost ales astăzi președinte al Forumului Atomic European („FORATOM”).

Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale a FORATOM, organizația europeană a industriei nucleare, care reprezintă peste 800 de companii din Europa ce activează în domeniul nuclear și domenii conexe.

Anterior, Teodor Chirică a deținut funcția de vicepreședinte al acestei FORATOM, pe care o ocupa din iunie 2016.

Teodor Chirică este expert în domeniul nuclear, cu o bogată experiență în management de proiect, ocupând de-a lungul timpului poziții executive în cadrul companiilor românești și străine responsabile pentru implementarea de proiecte nucleare.

El este membru al Comitetului Executiv al FORATOM începând din anul 2006, poziție din care a contribuit la elaborarea strategiilor și politicilor energetice europene, implicându-se totodată și în procesul de consultanță pentru realizarea strategiei energetice a României 2016-2030, ca expert în industria nucleară.

„Alegerea domnului Teodor Chirică în funcția de Președinte al Forumului Atomic European este o recunoaștere a experților români în industria nucleară, a profesionalismului și a dedicației care sunt recompensate pe măsura contribuției aduse”, a declarat Cosmin Ghiță, directorul general interimar al Nuclearelectrica, în comunicat.