Toma Petcu a demisionat din funcția de ministru al Energiei. Fiul unui fost lider comunist îi ia locul

Toma Petcu părăsește fotoliul de ministru al Energiei, în locul său coaliția PSD-ALDE numindu-l pe Anton Anton (68 de ani), deputat ALDE. Conform informațiilor de pe Wikipedia, Anton Anton este fiul unui important lider comunist, Ioan M. Anton, membru în Comitetul Central al PCR si un apropiat al familiei Ceaușescu.

Născut pe 22 decembrie 1949 la Timișoara, este de profesie inginer, iar în 2008 a avut timp de câteva luni funcția de ministru al Educației, Cercetării și Tineretului în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu. În prezent este deputat ALDE, iar potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților, are o carieră bogată în învățământ. Din octombrie 2016, este profesor conducător de doctorat la Universitatea Tehnică de Construcții București. Cunoaște patru limbi străine: engleză, franceză, germană și italiană. Citiți CV-ul întreg AICI.

Demisia lui Toma Petcu (foto) a fost confirmată public de către liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Ședința coaliției încă nu s-a încheiat. Lista finală a noilor miniștri care vor compune guvernul condus de Viorica Dăncilă va fi anunțată în curând.

Toma Petcu ar fi invocat motive personale pentru demisia sa.