Toshiba Transmission and Distribution construieşte în Braşov două parcuri de producţie a energiei din surse fotovoltaice

parc-fotovoltaicCompania Toshiba Transmission and Distribution, subsidiară a corporaţiei japoneze Toshiba, construieşte în judeţul Braşov două parcuri de producţie a energiei din surse fotovoltaice în pentru firma Energreen Investment Europe din Luxemburg.

Investiţia în construcţia celor două parcuri fotovoltaice se ridică la aproximativ 37 milioane de euro, iar proiectele sunt derulate prin intermediul firmelor Elisolar şi Vis Solaris, ambele controlate de Energreen Investment Group.

Elisolar are în construcţie un parc solar de circa 5 MW în localitatea Hălchiu, judeţul Braşov, iar firma Vis Solaris are în derulare un proiect fotovoltaic de 17 MW în Hoghiz, acelaşi judeţ.

“Toshiba este antreprenorul lucrărilor. Sperăm ca parcul fotovoltaic de la Hălchiu să fie finalizat până la sfârşitul acestui an”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Cristian Blaj, administratorul Elisolar.

Compania Toshiba Transmission and Distribution furnizează echipamente pentru distribuţia electricităţii pentru fabrici, ansambluri rezidenţiale şi unităţi de producţie a energiei.

 

 

 

sursa: mediafax