Unitatea 2 de la Cernavodă a fost reconectată la sistemul energetic național

reactorul-2-al-centralei-de-la-cernavoda-fost-oprit-neplanificat1357745186Unitatea 2 de la Cernavodă, oprită luni în urma unei defecțiuni, a fost reconectată la sistemul energetic național sâmbătă dimineață, la ora 10.40, potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica.

‘Deconectarea a avut loc din cauza declanșării unui transformator de alimentare servicii proprii, ca urmare a defectării unui releu din circuitul de protecție al acestuia’, se arată în comunicat.

Activitățile de reconectare s-au desfășurat respectând procedurile centralei, precum și normele de protecție și securitate, fără niciun impact advers asupra populației, personalului, instalațiilor și mediului, mai spun reprezentanții producătorului de energie.

Luni, 21 octombrie, reactorul 2 a fost deconectat de la sistem începând cu ora 21.42, pentru remedierea unor defecțiuni apărute la unul dintre transformatoarele de alimentare servicii proprii, a anunțat Nuclearelectrica.

“În timpul activității de oprire nu a fost afectată securitatea nucleară a reactorului, a personalului de exploatare, a populației și a mediului înconjurător. Au fost luate măsurile tehnice necesare pentru ca durata de execuție a lucrărilor de remediere să fie cât mai scurtă, în condiții de siguranță, astfel încât estimăm că durata opririi nu va depăși trei zile”, precizau la acea dată oficialii Nuclearelectrica.

 

 

 

 

sursa: agerpres